De hoogstambrigade van Bunne-Winde-Bunnerveen heeft hun kennis weer vergroot door ‘Snoeicursus voor gevorderden’ te volgen te samen met acht andere gevorderde snoeiers vanuit verschillende windstreken van Drenthe. De cursus werd gegeven door Landschapsbeheer Drenthe.

Tijdens de snoeicursus werd ingegaan op de ontwikkeling en de verschillende vormen van beheer van hoogstamfruitbomen. In de Hardenstee werden eerst de theoretische achtergronden van het snoeien uitgebreid toegelicht en werd aandacht besteed aan ziektes, plagen, bodem en bemesting van hoogstamfruitbomen. Aangezien de meeste fruitbomen niet volgens het boekje groeien , werd er ’s middags in de praktijk geoefend (met dank aan de fam. Ensing). De hoogstambrigade is dus weer helemaal up-to-date!

Heb je eigen fruitbomen, maar vind je het (nog steeds) lastig de bomen te snoeien? Neem dan contact op met de Hoogstambrigade van BWB. Dit is een groep van vrijwilligers, die medebewoners helpt met het snoeien van hun fruitbomen.

Goed snoeien betekent betere vitaliteit van de fruitboom en kans op meer en beter fruit. Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kun je contact opnemen met Frank Jansen via fja.mja@gmail.com<mailto:fja.mja@gmail.com> of 06-36039255.