Sinds afgelopen juli wonen Jolanda Bonder en Johan Sap aan de Noordstukkendrift 7 in Bunne.

Sinds afgelopen juli wonen Jolanda Bonder en Johan Sap aan de Noordstukkendrift 7 in Bunne. Hoewel hun huizenjacht zich eerst op het gebied rond Roderwolde/Sandebuur richtte, hebben ze uiteindelijk de verstandige keuze gemaakt naar Bunne te komen. Inmiddels wonen ze hier met veel plezier en spreekt met name de gemoedelijkheid en de vriendelijkheid ze zeer aan. Na een dag hard werken is het voor beiden volop genieten van de rust en de ruimte. Dat genieten kunnen ze overigens pas sinds kort, Jolanda en Johan hebben een uitgebreide verbouwing achter de rug. Met Jolanda op de achtergrond voor de mentale steun heeft met name Johan beide handen flink uit de mouwen gestoken. Niet alleen heeft hij veel van het zware werk zelf gedaan, ook heeft hij het hele project geleid en gezorgd dat de werkzaamheden van de bouwvakkers en stukadoors goed verliepen. Nu de meeste werkzaamheden achter de rug zijn, is aan niets meer te zien dat hier ooit een Bed and Breakfast heeft gezeten en wacht de verbouwing alleen nog op een symbolische afronding met de plaatsing van een prachtige (en praktische) antieke deurklopper uit 1560.

Met de afronding van de verbouwing mag Johan dan in rustiger vaarwater komen, voor Jolanda gaat het nu misschien pas echt beginnen. Jolanda blijkt behoorlijk groene vingers te hebben, doet een opleiding tuinarchitectuur en heeft voor de tuin al vele snode plannetjes bedacht. Al voor de officiële sleuteloverdracht mochten Jolanda en Johan in de tuin aan de slag om de zaken meer naar eigen hand te zetten. Naarmate er meer planten verdwijnen en bomen door de versnipperaar gaan, lijkt de inspiratie van Jolanda alleen maar toe te nemen.

Voordat ze samen naar Bunne kwamen, woonde Johan in Tolbert. In het dagelijkse leven werkt hij bij Sissing Noord als projectleider. Jolanda woonde in Peize en werkt op de afdeling bedrijfsadministratie bij DUO. Voor beiden betekent dat dagelijks behoorlijk wat meer kilometers. Waar Jolanda deze uitdaging heeft opgepakt door een elektrische fiets te kopen en trouw dagelijks de elementen probeert te weerstaan, houdt Johan het bij zijn leaseauto.

In zijn vrije tijd is Johan erg in voetbal geïnteresseerd en is hij regelmatig te vinden op het sportpark van VeV ’67 in Leek. Na jarenlang zelf actief te hebben gespeeld, heeft Johan zich ook vele jaren ingezet als bestuurslid van de club en was hij op zaterdagen altijd bij de club te vinden. Met de verhuizing naar Bunne is daar dan wel een einde aan gekomen, toch neemt Johan nog altijd graag een kijkje bij zijn club.

De vrije tijd van Jolanda vult zich voornamelijk met haar opleiding en natuurlijk de nodige tuinwerkzaamheden. Al met al zitten Jolanda en Johan met poes Tom (of Tom Poes) goed op hun plek in Bunne en hopen ze binnenkort misschien wat actiever te worden bij een van de vele werkgroepen/clubjes.

Wij wensen ze hier veel woongeluk toe.