Sinds Anoesjka en André twee jaar geleden hun intrek hebben genomen aan de Burchtweg 2, worden er daar onopgemerkt grote stappen gezet. Maar dat betekent bepaald niet dat ze vluchtig te werk gaan.

Anoesjka en André zijn beiden van kinds af aan opgegroeid in Roden en zijn daar – tot voor kort – altijd blijven wonen. Langzaam begon het bloed te kruipen en ontstond het idee eens verder te kijken. Dat twee van de drie kinderen op zich zichzelf waren gaan wonen en het huis daarmee wat al te groot dreigde te worden, was de druppel die de emmer deed overlopen. Het idee om in een redelijke straal om Roden heen in het buitengebied op zoek te gaan was geboren en eindigde een kleine twee jaar geleden aan de Burchtweg in Bunne. Ongetwijfeld heeft het gevoel van Anoesjka haar werkleven om te willen gooien de ontwikkelingen in een stroomversnelling gebracht.

Na 25 jaar in de zorg te hebben gewerkt als ambulant Gezinsbegeleider  mocht van Anoesjka eigenlijk het roer wel om: ze besloot een lang gekoesterde wens achterna te gaan, een B&B te beginnen en van haar wandelhobby haar werk te maken door ook als wandelcoach aan de slag te gaan. Best een moedige stap die nog heel wat voeten in aarde had. Na de verhuizing in december 2020 zijn ze eerst begonnen met de verbouw van hun eigen woning. Inmiddels is dat traject grotendeels achter de rug en heeft B&B ‘De Burcht’ met twee moderne, zeer smaakvol ingerichte kamers met uitzicht over de landerijen een vliegende start gemaakt; in 2022 tot nu toe al meer dan 500 overnachtingen! Ook op het andere vlak zet Anoesjka zeer behoorlijke stappen en wandelt en coacht ze individuen en groepen door de van bossen in Roden en Eelde heen. Nu deze twee elkaar versterkende activiteiten echt van de grond komen en ze steeds vaker ziet dat gasten van de B&B de wandelcoaching willen combineren met een ontspannen verblijf in Bunne lijkt ze aardig op weg in haar vooropgezette plan te slagen.

André werkt al jaren als register belastingadviseur en is enige tijd geleden toegetreden in de maatschap bij DV&N accountants adviesgroep in Roden. Ondanks dat hij ongetwijfeld sterk is in getallen, geeft André aan vooral voldoening te halen uit het sociale aspect. Hij kijkt graag naar het verhaal achter de financiële cijfers om tot een advies te komen waar zijn klanten echt langdurig mee uit de voeten kunnen. Dat Andre niet helemaal in het ietwat saaie standaardplaatje van de belastingadviseur past, blijkt wel uit zijn nevenactiviteiten. Als penningmeester zit hij in diverse besturen, zoals die van Petje Af (een stichting die kansen biedt aan kinderen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken), Ondernemerscontact Noordenveld en de Winsinghhof, en heeft hij een bijdrage geleverd aan de aanstaande verbouwing van de sporthal in Peize.   

In de vrije uren heeft Anoesjka als penningmeester zitting genomen in het bestuur van Dorpsbelangen en levert André op de achtergrond gevraagd en misschien ook wel ongevraagd advies.  

Verder wandelen ze veel: samen, alleen of met hond Ted. Ze gaan dan naar de veentjes in de buurt, verkennen dorpjes in de omgeving en struinen fairs en marktjes af om hun gasten goed te kunnen informeren. Al doende beginnen ze daarbij overigens al aardig oog voor de natuur te ontwikkelen. Zo herkent André in zijn tuin steeds vaker de bonte en groene specht, egel, eekhoorn, buizerd en bosuil, terwijl Anoesjka zich stort op de moestuin.

In de weekenden laat het hele gezin regelmatig hun gezicht zien op de voetbalvelden van VV Roden waar André een hele carrière achter de rug heeft en de kinderen nog altijd voetballen.

En uiteraard zijn er dan ook nog de nodige plannen voor de toekomst. Zo willen ze nog een aantal extra faciliteiten in de tuin voor de gasten en denken ze erover na de buitenkant van hun huis wit te schilderen.

Met dergelijke toekomstplannen lijken Anoesjka en André niet alleen op hun plek in Bunne, maar zijn ze dat ook. Ze genieten volop van de rust in Bunne en geven aan het zeer te waarderen dat er zo veel op loopafstand is. Ze kunnen lopend naar de ijsbaan en hoeven voor een lekkere hap bij het Huys van Bunne of de toneeluitvoering bij de Melkfabriek alleen maar de straat over te steken. En dat levert ze iedere dag thuis nog een waar vakantiegevoel op.

Uiteraard wensen wij Anoesjka en André aan de Burchtweg nog vele jaren woonplezier toe!