Interesse ?

Autodelen wint steeds meer aan populariteit. Een deelauto is een auto met meerdere gebruikers. Een deelauto staat 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor de gebruikers klaar. Via een app kunnen de gebruikers de auto reserveren om deze vervolgens op het gewenste tijdstip te gebruiken. Het delen van een auto biedt diverse voordelen voor de gebruiker: Zo kun je flink geld besparen op aanschaf en onderhoud van een auto en bovendien lever je een bijdrage aan een beter milieu en minder drukte op de weg.
 
In Tynaarlo beoogt de Energie Coöperatie Drentse AA (ECDA) met het bevorderen van het volledig elektrisch personenvervoer een bijdrage te leveren aan de CO2-doelstellingen van de gemeente Tynaarlo.

Er staan in de gemeente al twee elektrische auto’s en de Energiegroep van  Dorpsbelangen wil graag  polsen of er bij de inwoners van Bunne Winde en Bunnerveen  belangstelling is voor zo’n deelauto.

Als er voldoende belangstelling is vanuit de bewoners van Bunne/Winde en Bunnerveen dan kunnen we wellicht aan een pilot mee doen om te zien of dit bevalt. Zo’n auto zou dan op een centraal punt in het dorp een standplaats kunnen krijgen, waar dan ook een elektrische laadpaal dient te komen.

 We krijgen al signalen van bewoners die hun tweede auto overwegen weg te doen, zo’n elektrische leen/deelauto is dan een mooie aanvulling!

Dus heeft u belangstelling, geeft dit even geheel vrijblijvend door, dan kan de Energiegroep hiermee aan de slag gaan o te proberen zo’n deelauto voor proef hier te krijgen.

Uw reactie kunt u doorgeven aan  dorpsbelangenbwb@gmail.com

De Energiewerkgroep