De spreker op de afdelingsavond 8 april 2019 is Huite Zonderland, de vader van Epke Zonderland. Hij vertelt over “Epke, de weg van een Olympisch Turnkampioen”. De heer Zonderland vertelt op een zeer boeiende wijze over hun gezin met vier kinderen, drie zoons en een dochter die in vijf jaar tijd geboren werden. Een druk gezin dus, maar er was tijd en gelegenheid voor sport en muziek. De kinderen zaten op turnen en bespeelden een instrument bij de Harmonie. Via de beamer zagen we beelden van de activiteiten van het gezin, maar vooral van Epke. Zus Geeske die op 14 jarige leeftijd een ongeluk heeft gehad is nu kinderfysiotherapeut, de oudste broer Herre studeerde commerciële economie in Groningen en woonde toen samen met Epke die hier medicijnen studeerde. Herre is later overgestapt naar de Johan Cruijfacademie en is nu sportmanager, hij is in 2009 gestopt met turnen. Broer Johan is bouw- en projectmanager en voetbalt nog.

Epke heeft het gevoel dat hij zich nog verder kan ontwikkelen in het turnen en richt zich op de Olympische spelen in 2020. Hij heeft ettelijke medailles gewonnen op Nederlandse, Europese en Wereld Kampioenschappen. Hoogtepunten waren o.a. de zilveren medaille bij de Wereldkampioenschappen in 2010 waar Willem Alexander en Maxima met hun kinderen aanwezig waren en natuurlijk dat hij Olympisch kampioen werd in Londen in 2012. We hielden onze adem weer in bij de beelden van 2016 in Montreal waar Epke tijdens een element aan de rekstok één hand losliet, maar met de andere hand zich kon vasthouden en de oefening toch tot een goed einde wist te brengen.

Er zijn wel 850 foto’s van Epke in actie maar 125 daarvan zijn in het boek “Gouden Epke” gekomen, geschreven door Frans Wolfkamp met foto’s van Klaas Jan van der Weij.

We hebben genoten van het verhaal en de beelden op deze laatste afdelingsavond voor de zomer.

Er gaat een aantal lijsten rond o.a. voor opgave voor de avond over “Sjamanisme”op 17 mei.

De handwerkgroep heeft uitgestald wat zij hebben gemaakt voor de braderie en wat ze gebreid hebben voor Roemenië, dit kunnen we in de pauze bewonderen.

We worden nog even herinnerd aan de avondfietstocht op 4 juni en de dagfietstocht op 13 augustus en verder is er de ”Leut en teut op het terras” (of binnen) bij Eetcafé Hoving vanaf 10 uur op 11 juni, 16 juli en 15 augustus.

Natuurlijk wordt de braderie op 7 juli ook genoemd waar we weer poffertjes zullen bakken en een grote verloting houden, waarvoor we onze leden vragen een cadeautje in te leveren bij een van de bestuursleden of bij Trientje Hoving vóór 16 juni.

Een goede zomer gewenst voor allen!