Op donderdag 12 augustus was het de 5e keer, dat wij de maandelijkse provinciale wandeltocht van de Vrouwen van Nu organiseerden. Dit fenomeen bestaat al ruim 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot een groot succes, waar maandelijks 200 tot 300 deelnemers aan meedoen. In 2009 werd de eerste provinciale wandeltocht gehouden voor de Vrouwen van Nu in Drenthe, die vervolgens op elke tweede donderdag van de maand in een andere plaats plaatsvindt.
We rekenden op ca. 200 vrouwen en dat werden er uiteindelijk 197 en dat in vakantietijd, een goed resultaat! Ze kwamen overal uit de provincie vandaan en ook wel vanuit Overijssel en Groningen.
Zelf gingen we ook met een groepje mee op pad; het is behalve een sportief gebeuren ook altijd heel gezellig. Je treft vaak dezelfde vrouwen en hebt op die manier leuke contacten en komt op de mooiste plekjes in Drenthe.
Ons wandelgroepje heeft de route uitgezet van 8 en 12 kilometer, richting het Noordsche Veld waar een korte pauze met versnapering werd ingelast en wij hebben verder alles geregeld wat nodig was voor deze dag, zoals routebeschrijvingen, plaatsen van pijltjes, afspraak met Staatsbosbeheer, etc. We waren heel blij met de bijdrage van de sponsoren: Coöp. in Vries, Bakkerij Dunnewind in Eelde/Paterswolde en de Boermarke van Donderen.
Eetcafé Hoving was het punt van samenkomst waar men na aanmelding (vooraf wordt opgave gevraagd aan de diverse afdelingen, om te weten wat nodig is) een kop koffie met cake of koek kon nuttigen en dan op pad. Bij terugkomst was er een kop soep met een broodje.
We kregen veel complimenten voor de prachtige route en de heerlijke soep, wat we natuurlijk hebben doorgegeven aan Jan & Harma, café Hoving (zij hadden het prima voor elkaar). Het mooie weer was een cadeautje. Daarna ging ieder weer huiswaarts op de fiets of met de auto.
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde wandeldag en 12 september 2019 is de wandeling in Assen.