Meel, melk, boter, poedersuiker en olie waren aangekocht voor het poffertjesbakken en cadeautjes gekocht en de lootjes klaargemaakt voor de verloting. De nodige voorbereiding waren getroffen voor de Braderie in Donderen. Op zondagmorgen 7 juli gaat het echt beginnen: de partytent wordt opgezet en de tafels klaargemaakt en tegen 11 uur gaat het beginnen. De eerste poffertjes gaan altijd wat moeizaam uit de pan, even weer wennen, maar al snel kunnen we regelmatig mensen voorzien van een schaaltje heerlijke poffertjes, want tegen de middag en daarna heeft ieder wel zin in een lekker hapje.
De verloting loopt zoals elk jaar weer als een tierelier en ook aan de raadspelletjes doen weer veel mensen mee. Men kan raden hoeveel schroeven er in een glazen pot zitten, dat zijn er 817 en Esther Darling heeft 805 geraden en daarmee een klusbon gewonnen. Het aantal bruine bonen in een pot is 1125, dhr. Bert Knol denkt 1111 en wint daarmee een voeten-bubbelbad. Het schoonmaakpakket ter waarde van € 11,02 wordt gewonnen door mw. Gerrits die € 11,20 heeft geraden. De gelukkige winnaar van de hoofdprijs, een leuk tuinbankje, is mw. M. Klaassens voorheen woonachtig in Donderen.
We kijken met genoegen terug op deze dag en willen allen bedanken die op enigerlei wijze hebben meegeholpen om dit tot een succes te maken.