Met een lezing van Dhr Vriend over "Leven in de Galalvallei"

Op 11 januari opent Dini de bijeenkomst en spreekt de beste wensen uit voor het komende jaar. Dat iedereen een gezond en mooi jaar tegemoet gaat. Ze gaat verder met een  gedicht en geeft aan dat ze hoopt dat iedereen mag genieten van een mooi programma in het nieuwe verenigingsjaar. Annie Kok wordt verwelkomd als nieuw lid.

De ingekomen stukken gaan rond en er is aandacht voor het Drents Archief wat binnenkort een dag besteed aan familiegeschiedenis.

Mededelingen: * de commissies worden verzocht alle stukken aan te leveren bij Enid voor het jaarverslag. * de nieuwjaarsvisite was bij ons in Donderen voor de zusterverenigingen uit de gemeente Tynaarlo, we hebben een levend ganzenbord  gespeeld dat de meiden in het verleden hebben gemaakt. Het stond garant voor een geanimeerde avond en hebben lol gehad. * Annie Barels en Trientje Hoving worden hartelijk bedankt voor de gemaakte rolletjes voor deze en eerder genoemde avond. * namens de wandelgroep deelt Janne Tolner mee dat dit het tiende jaar is dat ze actief zijn met de wandelgroep. De laatste keer hebben ze in bellen gewandeld en het was een mooie warme wandeling. Er deden 247 vrouwen aan mee.

Tijdens de rondvraag bedankt Joke Schreuder de bezoekerscommissie voor de plant (kalangoi) die ze voor haar 75ste verjaardag heeft gekregen op 7 april.

Na de pauze is het woord aan meneer Vriend die verteld over zijn leven in de Galalvallei. Hij  werkt voor stichting Warchild en is sportadviseur wat hij kan combineren met reizen en een leven in een ander land. Hij en zijn vriendin vertrekken in eerste instantie voor een jaar naar Spanje om daar deel te nemen aan het leven en om Spaans ‘in het echt’ te leren. Ze komen terecht in een van de prachtige witte dorpjes in Andalusië. Zij leren daar het dorpsleven kennen en raken bevriend met een stel wat zelfvoorzienend werkt een leeft. Zij zijn zogenaamde campesino wat boer of in zijn geval leerling boer betekend.

Willem Vriend is een natuurlijke spreker, daar hij uit zijn eigen leven uit de Galalvallei spreekt.