Vrouwen van Nu, afd. Donderen, Bunne, Winde Vrouwen van Nu  Logo

Donderdag 25 februari was er weer een bijeenkomst in Bunne bij “Het Huys van Bunne”. Deze avond was er de jaarvergadering.

De avond werd geopend door de voorzitter. Speciaal voor deze avond werd Gea Winter welkom geheten. De notulen van de vorige bijeenkomst werden goed gekeurd, de ingekomen stukken doorgenomen en de opgavelijsten voor het jubileumfeest op 27 mei in Assen en een workshop “Sieraden maken van Nespressocups” gingen door de zaal. Onze vereniging heeft voor het  jubileumfeest op 27 mei vlaggetjes gemaakt. Alle leden werden verblijd met een kadootje en wel een heel mooie tas van de Vrouwen van Nu. Dit met het oog op het verdwijnen van de gratis plastic tasjes in de winkels. De tasjes zijn gemaakt van gerecyclede petflessen.

Vrouwen van Nu 1Het jaarverslag over 2015 werd goedgekeurd en zo ook het financieel verslag. De penningmeester werd decharge verleend. Bij de bestuursverkiezing werden er 3 bestuursleden, nl. Enid Hirschler, Dini Nijmeijer en Yvonne Knol herkozen. Enid voor 1 jaar en Dini en Yvonne voor 3 jaar. Gretha Keun was niet  herkiesbaar; daarvoor is Margriet Keun voorgesteld en zonder tegenstemmen gekozen. Gretha werd bedankt voor 6 jaar bestuurslid en haar werd een heel mooi bloemstuk overhandigd. Tevens werd er een oproep gedaan voor een nieuwe secretaresse, zij kan dan nog een jaar meelopen met Enid. Verder werden alle leden, die uit een commissie stappen, bedankt en iedereen kreeg hiervoor een bloemetje. Ook werden Zwaantje Slagmolen en Thea Tienkamp gefeliciteerd met hun 40-jarig jubileum. Zij kregen als dank een theeglas met het logo van de Vrouwen van Nu. Thea Tienkamp kon niet aanwezig zijn en haar wordt het cadeau nog overhandigd. Tijdens de rondvraag bedankt Mw. Dunning voor de plant die ze mocht ontvangen voor haar 80e verjaardag.

Vrouwen van Nu 2Na de pauze konden we genieten van een presentatie over het verblijf van Gea Winter in Peru en Ecuador van maart tot september 2014. Gea begon haar verhaal wat haar ertoe heeft gebracht daar naartoe te gaan. Ze wilde graag eens een lange reis maken. Op het moment dat ze werkloos werd, heeft ze deze wens in vervulling laten brengen. Om financieel rond te kunnen komen, is ze  vrijwilligerswerk gaan doen in Peru. Daar heeft ze 3 maanden gewerkt via SIW, organisatie met vrijwilligers, waarbij niet het geld naar projecten gaat, maar de vrijwilligers zelf aan het werk gaan. Ze heeft daar gewerkt voor het beschermen van de Peruaanse jungle, spaanse les gehad op een spaanse school en gewerkt als medewerker bij de naschoolse opvang. Ze verbleef bij een peruaanse familie in Cusco. Aan het eind van de eerste periode heeft Gea nog een motorrondreis gemaakt door Peru om toch nog iets meer te zien van Peru. Vervolgens heeft ze 3 maanden gewerkt op een ranch in Ecuador in de plaats Quito. De ranch lag in de krater van een uitgedoofde vulkaan. Daar is ze gids geweest tijdens dagtochten op paard voor toeristen. Gea kon heel boeiend vertellen en we hebben dan ook met veel plezier haar avontuur meebeleefd.

Aan het eind van de avond werd Gea bedankt en wenste de voorzitter een ieder wel thuis.